tisdag 29 januari 2013

Krigarhjärta & Isöhäxan - Henrik Larsson

Boktitel: Krigarhjärta
Författare: Henrik Larsson
Förlag: Månpocket
Bandtyp: Pocket
Antal sidor: 570
Utgiven: 2009
Serie: Blodsarvet bok 1 av 3
Genre: Fantasy, Svensk skönlitteratur
Finns att köpa på: AdlibrisCDONBokus

Handling: 9-årige Eriks liv tar en dramatisk vändning när den lilla by han lever i skövlas av ett krigarfölje. Han blir tillfångatagen och förs som slav till ett stenbrott i det främmande och varma Söderland. Åren går och Erik växer sig allt starkare. Långsamt börjar han förstå att han inte bara är en vanlig bondpojke, utan att ödet har något mer i beredskap för honom...Boktitel: Isöhäxan
Författare: Henrik Larsson
Förlag: Månpocket
Bandtyp: Pocket
Antal sidor: 535
Utgiven: 2010
Serie: Blodsarvet bok 2 av 3
Genre: Fantasy, Svensk skönlitteratur
Finns att köpa på: AdlibrisCDONBokus

Handling: Erik Krigarhjärta befinner sig på de snötäckta Isöarna tillsammans med skuggväktaren Tolke och shamankvinnan Silda. Han söker bundsförvanter i kriget mot kung Sven Svartnacke och är fast besluten att återvända tillsammans med sin moders folk, men planerna vänds dock upp och ner när sällskapet hamnar i klorna på en människoätande häxa. Samtidigt tågar Vanja och Loke mot Vita Landet tillsammans med upprorshären. Den väldiga nordländska huvudstaden verkar ointaglig, och manskapets stridsmoral är sänkt i botten. Erik har varit borta så länge att han tros vara död, och i skuggorna ruvar såväl gamla som nya fiender.


Mina tankar: Upptäckte denna författaren 2010 av en slump när jag satt och skummande igenom en boksida, då jag letade efter något nytt att läsa och hittade boken Krigarhjärta. Blev förvånad över att det var en svensk fantasyförfattare som låg bakom boken - tyvärr finns det inte så gott om dem som jag önskat! Beställde hem den och slängde mig över den och det tog inte många sidor innan jag var fast! Det är något väldigt speciellt med Henrik Larssons sätt att skriva - allt känns så levande, som om man kände karaktärerna personligen och var med där i deras värld! Det är ett bra flyt i boken, spänningen är på topp hela tiden och man vill bara läsa mer och mer... Läste ut den i ett nafs och började genast med andra boken som släpptes på pocket i samma veva. Andra boken var precis lika medryckande och när väl den var slut så lämnade den efter sig en tomhetskänsla. När skulle den tredje boken släppas? Letade på Internet, men det fanns inget datum och när det väl kom ett datum så blev det framflyttat gång på gång. Men nu efter 2 ½ års väntan är det äntligen dags - i mars släpps del tre som heter Profetens tid - whooohooo!!

Jag har som sagt väntat väääldigt länge på denna bok och om det varit en "vanlig" bok (en sån man glömmer så fort man börja på en annan bok), då hade jag glömt bort den för länge sedan, men dessa böckerna sätter sig som klister och vägrar släppa taget!

När jag och min man var på semester i Italien för 1 ½ år sedan så rekommenderade jag även dessa böckerna till min man. Ni ska veta att han läser inte speciellt mycket eller ofta, men när vi skulle tillbringa en vecka i en solstol så ville även han ha något bra att läsa. Så vi tog med boken Krigarhjärta till honom och han läste och läste - det gick knappt att få kontakt med honom och på tre dagar hade han läst ut boken. Kände mig snopen då jag inte ens tänkt tanken på att ta med del två när vi bara skulle vara borta en vecka. När vi kom hem igen läste han även andra delen i ett nafs och efter det har han tjatat och frågat när denna tredje boken skulle komma ut. Nu när boken äntligen släpps, lär vi bråka om vem som ska läsa det först!

Så mitt tips - läs dem och älska dem!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar