fredag 1 november 2013

Bokbloggsjerka 1 – 4 november

Fredag, vilket betyder bokbloggsjerka hos Annika! Helgens fråga är: 

Boktrailers bli allt vanligare men det är ingenting jag själv brukar titta på, men frågan är hur du ställer dig till dessa och om det finns någon trailer/några trailers som du tycker att vi bör se?

Kan erkänna att jag älskar ny teknik när det gäller mångt och mycket, men när det gäller just böcker jag något av en bakåtsträvare. Jag tycker om fysiska böcker som står hemma i bokhyllan och dammar. Detta trots att jag faktiskt lite motvilligt börjat se många fördelar med e-böcker på sista tiden!  Och jag tycker absolut inte om att lyssna på böcker, då jag tycker det förstör hela charmen med en bok, utan vill läsa dem - allra helst på gammalt hederligt vis som sagt!

Därför har jag knappt ens tittat på en boktrailer om jag ska vara ärlig. Det känns naturligt att titta på en trailer om jag är intresserad av en film eller tv-serie, men är jag intresserad av en bok, då läser jag om den - på en sajt där jag köper böcker, på baksidan av boken eller på en av alla de bokbloggarna som jag numera läser. Kalla mig gammeldags när det gäller det, men sådan är jag! 

24 kommentarer:

 1. Jag känner mig oxå bakåtsträvande! Fast jaggillar ljudböcker när jag är i situationer där jag inte kan läsa en fysiskbok typ på hundpromenader och när jag kör bil eller påtar i trädgården. Men e-böcker har jag svårt för har läst 2 men de som är i e-pub format tycker jag är lite jobbiga :( Dessutom gillar jag fysiska böcker att få ställa i bokhyllan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, ljudböcker har ju såklart också sina fördelar, men de tilltalar inte mig... än i alla fall, det kommer kanske :-P

   Radera
 2. Jag brukar gärna gå kräftgång, men i fallet med boktrailers kan jag se fördelar. Och kommer att nyttja det själv också.

  SvaraRadera
 3. Känner igen mig i mycket du skriver :)

  SvaraRadera
 4. För mig väcks intresset för en bok när jag står i bokhandeln och vänder och vrider på en bok, eller tips från bokbloggare, släkt och vänner

  SvaraRadera
 5. Boktrailers brukar inte nå mig, annat än på internet litegrann..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, man stöter inte på dem speciellt ofta...

   Radera
 6. Baksidestexten är det enda jag går på. Och om det är en galen nog titel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, både titeln och omslaget gör ju sitt till också!

   Radera
 7. Det är inte så ofta jag ramlar över boktrailers, men när jag gör det kan jag kolla ibland eftersom de kan vara riktigt snyggt gjorda. Men de har inte varit för att bli övertygad om att köpa eller läsa en bok :) Det klarar baksidetexten! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske ska börja titta på några och se om de tilltalar mig...

   Radera
 8. Precis så där! Jag älskar teknik, men böcker är BÖCKER :)

  SvaraRadera
 9. Känner igen mig i din text, förutom att jag har blivit väldigt svag för e-böcker det sista :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jooo, jag vill inte riktigt erkänna det, men så är det för min del också :-P

   Radera
 10. Håller med dig, trailer för böcker och tv-serier kan jag titta på men kan inte riktigt förstå syftet till boktrailers.

  SvaraRadera
 11. Jag är nog också gammaldags. Ibland tycker jag t.o.m. att filmtrailers avslöjar för mycket ;-)

  SvaraRadera
 12. Jag brukar nog bara titta på trailern när jag redan är intresserad av boken. Detsamma med film, egentligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det finns så många andra vägar att gå när man är nyfiken på en bok/film...

   Radera