söndag 19 januari 2014

Bokbloggsjerka 17 – 20 januari

Efter ett längre uppehåll med Bokbloggsjerkan för min del, så tittade jag in hos Annika i fredags för att se vad denna helgens bokbloggsjerka handlade om och eftersom tv-serier och film är ett av mina andra stora intressen, så kunde jag inte låta bli att vara med denna veckan! 

Frågan man ska svara på denna veckan är: Vilken är den absolut bästa tv-serie/film du har sett i din genre? (Serien eller filmen behöver inte vara en filmatisering av en författare du har läst men den/de ska ha en stark anknytning till din favorit genre.)

Jag tror att jag håller mig till att berätta om Tv-serier jag gillar, annars kommer detta inlägget bli på tok för långt! Sen är frågan vilken genre som är min? Jag är inte så insnöad på någon enstaka genre varken när det gäller böcker, film eller tv-serier, men om jag ska fokusera på vad jag läst mest på sista tiden så måste det bli fantasy, science fiction och dystopier. Och inom de genren finns flera tv-serier som jag följer.

En av mina absoluta favoriter är TV-serien The Walking Dead som nu är inne på sin fjärde säsong. Jag har över lag blivit väldigt förtjust i olika tolkningar av vad som händer med de överlevande när allt har gått åt skogen i världen på ett eller annat sätt - som i detta fallet har världen tagits över av zombies! Välgjord serie som jag verkligen kan rekommendera!

Game of Thrones är en annan favorit som jag följer. Jag var fast redan efter första avsnittet och har följt serien sedan dess. Trodde då givetvis att jag skulle älska böckerna av George RR Martin som serien bygger på och köpte hem de tre första böckerna i bokserien direkt. Men jag fastnade inte alls i dem - allt kändes mest rörigt. Så kan TV-serien också  upplevas i för sig, för det gäller att hänga med - det är absolut ingen serien som man slötittar på, då tappar man snabbt tråden. 

True Blood är också en serie i genren som jag tycker om. Har även läst Charlaine Harris böcker som den serien bygger på - gillar dem också, trots att tv-serien och bokserien efter ett tag skiljer sig ganska rejält åt. 

Finns faktiskt hur många tv-serier som helst inom alla möjliga genren som jag kunde rekommendera, men hålla mig till dessa för den här gången! 

17 kommentarer:

 1. True Blood gillade jag första säsongen, i tvåan tycker jag det flippade ur. Men jag fortsatte se på det och bestämde mig för att skita i om det var urflippat eller inte och efter det började jag tycka mer om det igen. Haha :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja den är rejält utflippad i i mellanåt, men man får ta den för vad det är! Och dessutom älskar jag Skarsgård som Eric :)

   Radera
 2. Jag gillar Game of thrones men vissa karaktärer är ju så tråkiga. De delar åker gärna mobilen fram... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, alla karaktärer är inte lika intressanta, det kan jag hålla med om!

   Radera
 3. Föredrar böckerna framför tv-serien vad gäller True Blood, även om Skarsgård är en favorit :) Började titta på The Walking Dead, men klarade inte ens ett avsnitt, är inte mycket för skräck...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag egentligen inte heller så mycket för skräck, men det var något som lockade trots allt - så jag började titta och sen var jag fast!

   Radera
 4. Nästan alla nämner Game of Thrones och jag som missat så många avsnitt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då tycker jag du ska ge den en ny chans! :)

   Radera
 5. Tv-serien Game of Thrones är helt klart lättare att ta till sig än böckerna. Har kommit igenom fyra och det har tagit ungefär fyra år också, så gissa om jag dessutom hinner glömma vad jag läst om mellan varven ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ahh, då är det inte bara jag som upplever böckerna lite sega!

   Radera
 6. Här via jerkan :-) Jag har inte lyckats se The Walking Dead, min sambo älskar den, men själv fick jag mardrömmar redan av första avsnittet. Och då gillar jag skräck...

  Game of Thrones har jag inte sett, men True Blood gillar jag med, den är rätt "camp" som min mamma skulle säga, överdriven och knasig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo, The Walking Dead har jag också haft mardrömmar om, men kan inte sluta titta på det ändå :)

   Radera
 7. True blood och The walking dead gillar jag också :)

  SvaraRadera
 8. True blood tittade jag på hela första säsongen och tyckte den var riktigt bra. När andra säsongen började så klarade jag bara ett par avsnitt, det blev för konstigt för mig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jooo, True Blood är ju en ganska märklig serie, men jag tycker det är just det som är charmen :)

   Radera
 9. The walking dead har jag bara sett två avsnitt av, fastnade tyvärr inte för den.

  SvaraRadera
 10. För mig är det brittiska deckare. Jag har inte sett nått av det du nämner...

  SvaraRadera