torsdag 23 januari 2014

S.E.C.R.E.T - Det hemliga sällskapet - L. Marie Adeline

Boktitel: S.E.C.R.E.T - Det hemliga sällskapet
Originaltitel: S.E.C.R.E.T
Författare: L. Marie Adeline
Översättning: Hanna Svensson
Förlag: Bonnier Pocket
Bandtyp: Pocket
Antal sidor: 263
Utgiven: 2013
Serie: S.E.C.R.E.T, bok 1
Genre: Erotisk skönlitteratur, Romantik/Kärlek, Utländsk skönlitteratur
Finns att köpa på: AdlibrisBokusCDON

Handling: Cassie arbetar som servitris på ett kafé i New Orleans. Hon har ett trassligt förhållande bakom sig. Livet kunde vara ljusare. Men en dag hittar hon en dagbok som någon av kafégästerna har glömt kvar. Hon kan inte låta bli att läsa: "hans mun mot mig ... aldrig känt mig så levande ... det sköt upp genom mig som en vitglödgad ... slog över mig i vågor, virvlande ... han böjde mig över ..." Helt oväntat öppnar sig en ny och lockande värld för Cassie, som börjar längta efter att utforska sig själv och sina drömmar - också sådana drömmar som hon knappt ens visste att hon hade. Kort därpå introduceras hon för det hemliga sällskapet S.E.C.R.E.T. - där kvinnor hjälper kvinnor att förverkliga sina innersta erotiska fantasier. Efter en kort tvekan bestämmer Cassie sig för att ge efter för sin nyfikenhet. Sällskapets ledord är: Inga fördomar. Inga gränser. Ingen skam.

Mina tankar: Det har gått fruktansvärt trögt för mig att läsa på sista tiden, även om jag har flera böcker som jag både vill och borde läsa som ligger och väntar, så blir det inte riktigt blivit att jag kommit igång. Därför tyckte jag att det var dags för en lättläst bok som inte krävde så mycket tid eller tankeverksamhet och då råkade valet falla på denna boken. Och precis som jag förväntade mig är denna boken oerhört lättläst och lättsam - sidorna bara flyger förbi, kanske inte alla gånger för att den är så bra, utan snarare för att det är en sån bok som bara flyter på av sig själv... 

Det är svårt att inte jämföra den med Femtio nyanser-böckerna, då det är dem som verkligen fått fart på denna bokgenren. Men till skillnad från dem innehåller inte denna boken någon sadomasochism utan enbart lite "mjukare" sex helt på kvinnans villkor. Man får följa Cassies utveckling att bli "hel" igen efter att ha levt många år i ett dåligt äktenskap och sedan många år som änka. Det hemliga sällskapet S.E.C.R.E.T hjälper henne med detta genom att förverkliga hennes erotiska drömmar, få henne att fundera över vad hon vill och vem hon är och få tillbaka sin självkänsla igen. Sexscener finns det såklart i boken, men de är ganska snabbt överstökade och går inte in på allt för mycket detaljer. Slutet är lite oväntat för denna sortens bok och lämnar många lösa trådar, vilket gör att man blir lite nyfiken på en fortsättning. Andra boken i serien har nyligen kommit ut och heter Delade Hemligheter.

Det är en helt okej bok - den uppfyllde sitt syfte som en liten "kom-igång" bok för min del - men inte direkt en bok som sätter sig på minnet. Kan rekommendera den om ni gillar erotisk litteratur och tyckte att Femtio nyanser-böckerna var lite för grova!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar