onsdag 8 oktober 2014

Inte riktigt enligt plan - Denise Rudberg och Hugo Rehnberg

Boktitel: Inte riktigt enligt plan
Författare: Denise Rudberg, Hugo Rehnberg
Förlag: Lind Co
Bandtyp: Inbunden
Antal sidor: 273
Utgiven: 2014
Genre: Samtidslitteratur,  Chicklit, Svensk skönlitteratur
Finns att köpa på: AdlibrisBokusCDON

Handling: Paula ska bli välgörenhetsarbetare, eller möjligen lärare. Hon har inte riktigt bestämt sig än men eftersom hon närmar sig 40 börjar det bli dags att sluta leva på pappas pengar.
Tom är en brottmålsadvokat som förgäves försöker få omvärlden att glömma att han har ett förflutet som barnstjärna.
På ett storslaget bröllop träffas Paula och Tom för första gången och det uppstår en omisskännlig kemi mellan dem. Problemet är att det är Paulas bröllop - och att brudgummen är Toms studentkamrat. Förutsättningarna för en eventuell kärleksrelation är alltså usla. Och ödet ser till att göra oddsen ännu sämre. Men trots det har både Tom och Paula svårt att släppa tanken på varandra.


Mina tankar: Jag tror det var ungefär tio år sedan jag första gången läste en bok av Denise Rudberg. Jag blev då väldigt förtjust i hennes löst sammanvävda chicklit trilogier (Väninnan, Storlek 37 och O.s.a och Jenny S, Matilde och Åse). Det var en blandning av det lättsamma språket, handlingen som på ett intressant sätt beskrev Stockholms överklass och sättet som dessa boktrilogier var sammanvävda som gjorde att jag då verkligen gillade dessa böcker. Efter det valde Denise Rudberg att byta genre till ungdomsböcker och nu senast till "lyx-deckare". Jag har provat att läsa några av dem också, men det var inget för mig. Så när hon nyligen gett ut en ny chicklit-roman, denna gången som hon skrivit tillsammans med Hugo Rehnberg, så blev jag lite nyfiken och satte igång att läsa.

Handlingen i denna boken rör sig precis som tidigare böcker, om livet i Stockholms överklass. Den berör ämnen som relationer, förbjudna känslor och det blir väldigt påtagligt om hur mycket sociala medier påverkar våra liv. Jag har tidigare aldrig läst något av Hugo Rehnberg, så jag vet inte alls hans sätt att skriva på, men känslan i denna boken är precis densamma som Rudbergs tidigare chicklitböcker. Men har fått för mig att de skrivit vartannat kapitel - d.v.a. Rudberg har skrivit kapitlen om Paula och Rehnberg har skrivit dem om Tom.

Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om denna boken. Kanske är för att jag blivit äldre och förväntar mig mer av böcker numera? För även om denna boken känns precis som henne tidigare böcker, så blev jag inte speciellt förtjust i den. Men kanske hade jag inte heller uppskattat hennes "äldre" böcker om jag läste dem igen? Vem vet! 
Det är i alla fall en väldigt lättsam och lättläst bok - hyfsat underhållande i alla fall för stunden. Men det är tyvärr inte en bok man lägger på minnet. Gillar ni Rudberg sedan innan, så kan det vara värt att ge den en chans! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar