torsdag 28 november 2013

Svek - Karin Alvtegen

Boktitel: Svek
Författare: Karin Alvtegen
Förlag: Brombergs
Bandtyp: Pocket
Antal sidor: 309
Utgiven: 2013 (Första utgåvan utkom 2003)
Genre: Svensk skönlitteratur, Thriller
Finns att köpa på: AdlibrisBokusCDON

Handling: Efter att ha varit gifta i femton år inser Eva att Henrik vill bryta upp från deras äktenskap. Först försöker hon att reparera skadan men när hon inser att han har träffat en annan kvinna bestämmer hon sig för att hämnas det svek hon blivit utsatt för.
Samtidigt vakar Jonas vid sin flickväns sjukhusbädd. I över två år har hon legat i koma efter en olycka. Nu börjar han känna sig frustrerad över att hon inte vaknar upp, att hon inte rör vid honom. Han känner att hon sviker honom ännu en gång.


Mina tankar: För några år sedan upptäckte jag Karin Alvtegens böcker och har sedan dess läst en hel hög av hennes böcker, men detta var den första jag läste och jag måste nog säga att det är denna jag tycker allra bäst om! 

Känslan i hennes böcker är oftast den samma - handlingen gör alltid ett starkt intryck även om det oftast handlar om ganska vardagliga saker (eller kanske just därför?), berättelsen är oerhört spännande från första stund och handlingen är alltid väldigt oförutsägbar och obehaglig på en och samma gång. 

I denna boken får man följa två parallella handlingar som långsamt vävs samman ju längre in i boken man kommer och Karin Alvtegen berör ämnen som svek, otrohet, relationer och hämnd längs vägen. Hon för handlingen framåt på ett skickligt sätt utan att avslöja för mycket på vägen och håller spänningen på topp genom hela boken - vilket gör att man har väldigt svårt att lägga boken ifrån sig och vill helst bara sträckläsa den om man kan. Slutet är helt oväntat och kanske inte det slut som läsaren hoppats på - jag vet i alla fall att jag blev väldigt överraskad när jag läste den...

Kan verkligen rekommendera er att läsa hennes böcker om ni letar efter en spännande, välskriven och ryslig bok!1 kommentar:

  1. Den här minns jag att läste för länge sedan, och jag tyckte att den var riktigt bra! :)

    SvaraRadera