onsdag 26 juni 2013

Nora Roberts fyra böcker om Nöd och Lust

Boktitel: Som en drömbild
Originaltitel: Vision in White
Författare: Nora Roberts
Översättning: Tove Janson Borglund
Förlag: Bonnier Pocket
Bandtyp: Pocket
Antal sidor: 309
Utgiven: 2012
Serie: I nöd och lust, bok 1 av 4
Genre: Utländsk skönlitteratur, Romantik/Kärlek
Finns att köpa på: Adlibris, Bokus, CDON

Handling: En tafatt men charmig lärare är verkligen inte typen som Mac Elliot blir kär i. Men en liten flört är kanske precis vad hon behöver. Allt för att slippa dras in alltför mycket i alla sockersöta bröllopsbesvär som hon ständigt utsätts för. Hon är fotograf och driver den framgångsrika bröllopsagenturen "I nöd och lust" tillsammans med sina närmaste väninnor; Emma, Parker och Laurel. Aldrig kan hon väl ana att en liten flört med den trygge och pålitlige Carter kan leda till något djupare. Helt oväntat drabbas Mac av en förälskelse större än hon kunde drömma om. Men är kärleken hållbar, hon som alltid behöver omväxling?

Boktitel: Doft av rosor
Originaltitel: Bed of Roses
Författare: Nora Roberts
Översättning: Tove Janson Borglund
Förlag: Bonnier Pocket
Bandtyp: Pocket
Antal sidor: 310
Utgiven: 2012
Serie: I nöd och lust, bok 2 av 4
Genre: Utländsk skönlitteratur, Romantik/Kärlek
Finns att köpa på: Adlibris, Bokus, CDON

Handling: I Doft av rosor får vi följa och lära känna Emma. Hon är den mest romantiska av de fyra vännerna och hon har alltid älskat blommor. Alltså är jobbet som florist på vännernas bröllopsagentur det allra bästa hon kan tänka sig, helt enkelt ett drömjobb. Att hon driver det framgångsrika företaget tillsammans med sina tre bästa vänner gör det förstås ännu desto roligare. Emma har all anledning att skatta sig lycklig och i omgivningens ögon har hon dessutom ett sprudlande kärleksliv. Men för egen del längtar hon efter en stadig och varaktig relation. Trots att åtskilliga män har uppvaktat henne genom åren har hon ännu inte träffat den rätte. Kanske finns han betydligt närmare än hon tror... 

Originaltitel: Savor the Moment
Författare: Nora Roberts
Översättning: Tove Janson Borglund
Förlag: Bonnier Pocket
Bandtyp: Pocket
Antal sidor: 313
Utgiven: 2013
Serie: I nöd och lust, bok 3 av 4
Genre: Utländsk skönlitteratur, Romantik/Kärlek 
Finns att köpa på: Adlibris, Bokus, CDON

Handling: Laurel är trött på att vara singel - särskilt som både Emma och Mac har så fantastiska pojkvänner. Att hon som konditor på bröllopsagenturen ständigt tvingas se hur andra lyckliga par hittar varandra gör inte saken bättre. Hon vill dock inte ha all den lyx som hennes kunder vill ha. Vad hon verkligen vill ha är en stark och intelligent man. En man som väninnan Parkers storebror Delaney som hon har varit förälskad i sen de var barn. Laurel är dock övertygad om att den välutbildade advokaten som gått på förstklassiga universitet är för fin för henne. Och varje gång hon träffar honom blir hon irriterad. När hon pratar med Del övergår det alltid snabbt till syskonliknande småbråk. Dessutom är Del så överbeskyddande när det gäller Laurel, Parker, Mac och Emma att han aldrig skulle kliva över gränsen med någon av dem. Men en dag tar Laurels oberäkneliga humör överhanden - och hon ger Del en arg, het och fullkomligt fantastisk kyss som vänder upp och ner på allting?


Originaltitel: Happy ever after
Författare: Nora Roberts
Översättning: Tove Janson Borglund
Förlag: Bonnier Pocket
Bandtyp: Pocket
Antal sidor: 319
Utgiven: 2013
Serie: I nöd och lust, bok 4 av 4
Genre: Utländsk skönlitteratur, Romantik/Kärlek
Finns att köpa på: Adlibris, Bokus, CDON

Handling: Den framgångsrika Parker Brown är VD för bröllopsagenturen I Nöd och Lust och därför mycket av ansikte utåt. Hon har en makalös talang för att uppfylla varje bruds dröm, håller ordning på tidsscheman, Emmas romantiska blomsteruppsättningar, Laurels läckra bakverk och maträtter och Macs suveräna fotografier. Hon vet hur hon ska få ordning på allt... Men hon har svårare att se vart hennes eget liv är på väg. Hennes brors bästa vän heter Malcolm Kavanaugh. Han är mekanikern som älskar att räkna ut hur saker och ting fungerar, och Parker är inget undantag. När de väl börjar flirta med varandra vet de båda vilket stort steg det är att gå från en flirt till att verkligen bestämma sig för en djupare kärleksrelation. Parker har alltid lyckats ta risker i affärer som har lönat sig. Nu blir hon tvungen att ta risker i en kärleksrelation genom att lyssna till sitt hjärta... 

Mina tankar: Läste nyligen den fjärde boken i denna serie av Nora Roberts och tyckte det var dags att skriva ihop en recension om alla fyra böckerna när jag ändå var i farten. 
Böckerna handlar om fyra väninnor som tillsammans driver en framgångsrik bröllopsagentur, alla med sin speciella inriktning. I var och en av böckerna har en av väninnorna huvudrollen, samtidigt som grundhandlingen hela tiden går framåt och man får fortsätta följa de fyra vännerna genom alla böckerna. De fyra väninnorna är alla väldigt olika, men med väldigt starka personligheter som alla brinner och arbetar hårt med den gemensamma firman, vilket gör den så framgångsrik och väldigt speciell. 

Det är bröllop, romantik och kärlek rakt igenom böckerna och egentligen är det ungefär samma förutsägbara kärlekshistoria fyra gånger om, vilket borde vara lite tjatigt och tråkigt i längden. Men jag tycker nog inte att det blev det ändå, men då har jag heller inte läst alla fyra böckerna rakt efter varandra - gör man det kan det nog bli lite mycket kärlek och rosa moln på en och samma gång. Annars tycker jag Nora Roberts levererar bra, välskrivna, lättlästa och fängslande böcker som vanligt. De kräver inte så mycket av läsaren och de är lättsamma, lite roliga och fyllda med vänskap och kärlek - sidorna bara flyter på och vips så har man läst ut böckerna. Älskar man bröllop och vill läsa något romantiskt så kan jag rekommendera dessa! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar