tisdag 9 april 2013

För dig blottad - Sylvia Day

Boktitel: För dig blottad
Originaltitel: Bared to you
Författare: Sylvia Day
Översättning: Karin Andrae
Förlag: Nordstedts
Bandtyp: Danskt band
Antal sidor: 322
Utgiven: 2013
Serie: Crossfireserien, bok 1 av 3
Genre: Erotisk skönlitteratur, Romantik/Kärlek, Utländsk skönlittertur
Finns att köpa på: Adlibris, Bokus, CDON

Handling: Han var vacker, farlig och väldigt het. Jag drogs till honom som jag aldrig hade gjort till någon tidigare. Jag längtade hans efter hans beröring som en drog, trots att jag inte borde det. Jag försökte undvika och avvisa honom. Med tanke på min historia hade jag inte plats för en man i mitt liv. Men han såg min attraktion och den utnyttjade han lätt.
Gideon visste. Han hade sina egna demoner. Och vi skulle bli som speglar, reflekterande varandras mest privata världar ... och önskningar.
Hans kärlek förvandlade mig, och jag bad om att vårt förflutna inte skulle förstöra allt...


Mina tankar: Fick för ett tag sedan boken För dig blottad, skickad till mig från Nordstedts förlag eftersom jag tyckt till om Femtio nyanser-böckerna här på bloggen. Blev genast lite nyfiken och tog en paus i mitt andra läsande och satte tänderna i denna i stället, då detta är första delen i ännu en populär erotisk trilogi (del två, För dig sedd finns redan översatt på svenska och den tredje delen, För dig nära kommer ut i september). 

Femtio nyanser böckerna har gjort att denna genren nu är glödhet och förlagen passar självklart på att ge ut fler böcker så länge treden håller i sig, Det blir då också ganska naturligt att dessa böcker jämförs med Femtio nyanser trilogin och i detta fallet är det med all rätt då likheterna är många. Båda är uppbyggda på liknande sätt i handling och språkmässigt, så i mellanåt kan man nästan glömma bort att man läser en bok i en annan serie. De innehåller båda mycket sex och lite mindre handling och bygger på samma sorts passionerade berg-o-dalbana förhållande med mycket svartsjuka, på gränsen till besatthet. Den manliga huvudkaraktären Gideon i denna boken är precis som Christian Grey, ung men ändå ofattligt rik, mäktig och framgångsrik. Båda har utseende som får varenda kvinna att titta lite extra, de är båda rädda för en känslomässig relation och har ett mörkt mystiskt förflutet. Den kvinnliga karaktären Eva däremot har mer skinn på näsan, lite mer egen vilja och mer personlighet än Femtio nyansers Ana och har själv ett mörkt förflutet, vilket gör henne mer intressant tycker i alla fall jag.

Tycker man om Femtio-böckerna som kommer man garanterat även gilla denna. Själv känner jag mig redan lite mätt på genren, men samtidigt tycker jag bättre om denna boken än vad jag gjort om liknande böcker. Dessutom lämnar denna första boken många lösa trådar i handlingen, så kanske måste jag trots allt läsa vidare bara för att få svaren!2 kommentarer:

  1. Har funderat på om jag ska läsa den, men det finns så många andra bra böcker också! ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaaa, visst gör det! Har just nu en stor hög med böcker bredvid sängen som bara väntar på att bli lästa och ändå dyker det upp nya böcker jag vill läsa hela tiden!

      Radera