onsdag 12 november 2014

Champion - Marie Lu

Boktitel: Champion
Författare: Marie Lu
Översättning: Katarina Falk
Förlag: Modernista (Tack för recensionsexemplaret av denna boken!)
Bandtyp: Inbunden
Antal sidor: 336
Utgiven: 2014
Serie: Legend, bok 3 av 3
Genre: Science Fiction, Dystopi, Ungdom/Unga vuxna, Utländsk skönlitteratur.
Finns att köpa på: AdlibrisBokusCDON

Handling: June och Day har offrat mycket för medborgarna i Republiken och för varandra. Men det var långt ifrån tillräckligt. Nu står Republiken inför sin värsta kris någonsin och June, underbarnet, och Day, legenden, står i händelsernas mitt.
June har en hög befattning inom den styrande eliten och Day är en hyllad folkets hjälte. Men precis när fredsavtalet med Kolonierna, som stridit med Republiken i snart ett århundrade, ska bli verklighet orsakar en fruktansvärd pestsmitta panik i Kolonierna. Ett fullskaligt krig verkar oundvikligt. Den här gången kommer inte Republiken att kunna hålla stånd, och den enda lösningen är att finna ett botemedel mot smittan och det snabbt. Det är en kamp mot klockan, och samtidigt vacklar Days egen hälsa.
Day och June är återigen tvungna att sätta allt på spel, inklusive de människor de älskar. Kommer deras kärlek att bestå genom den slutgiltiga prövningen?
Den sista striden är här.


Mina tankar: Då var sista delen i Legend-trilogin utläst och som vanligt när man läst en riktigt bra serie eller bra bok för den delen, så lämnar den efter sig en jobbig känsla av tomhet. Det är med väldigt kluvna känslor som jag slår igen boken. Dels är jag alldeles lyrisk över att boken var så bra, ibland blir man så besviken på sista boken i en trilogi, men så är absolut inte fallet här. Det är en väldigt bra avslutning på serien, kanske till och med den bästa boken av dessa tre. Samtidigt är det lite sorgligt att ha läst klart och inte mer få möjlighet att läsa om dessa karaktärer som jag förälskat mig i och om denna speciella värld som fascinerar mig under några veckor!

Precis som de två första böckerna så håller denna boken en väldigt hög klass - den är välskriven, spänningen är på topp rakt igenom, karaktärerna är lätta att förälska sig och slutet går inte att förutse. Marie Lu knyter snyggt ihop alla trådar och har skapat en historia som trollbinder läsaren! 

Jag måste säga att dessa böckerna tillhör det absolut bästa jag läst inom denna genren och det är sällan en serie håller hela vägen igenom, som denna faktiskt gör! Om ni gillar denna genren, men har missat att läsa denna trilogin tidigare, då är jag avundsjuk på er - för ni har verkligen något att se fram emot om ni sätter tänderna i dessa böckerna!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar