söndag 30 december 2012

Femtio nyanser av honom - E L James

Boktitel: Femtio nyanser av honom
Originaltitel: Fifty shades of grey
Författare: E L James
Översättning: Jimmy Hofsö
Förlag: Nordstedts
Bandtyp: Danskt band
Antal sidor: 556
Utgiven: 2012
Serie: Femtio nyanser - bok 1 av 3 / Fifty shades trilogy
Genre: Erotisk skönlitteratur, Romantik/kärlek, Utländsk skönlittertur
Finns att köpa på: AdlibrisCDONBokus

Handling: När litteraturstudenten Anastasia Steele intervjuar den framgångsrike vd:n Christian Grey blir hon helt tagen - han är ursnygg, men skrämmande. Övertygad om att hon inte kommer att träffa Grey igen gör hon allt för att glömma honom, tills han en dag dyker upp på hennes jobb och bjuder ut henne. Den naiva och oskuldsfulla Ana blir förskräckt när hon inser hur mycket hon vill ha Christian, och när han varnar henne för att komma honom nära blir hon bara mer intresserad.
Men Christian Grey är ingen vanlig man - stormrik, passionerad och kontrollerande, med mörka hemligheter som döljs bakom den perfekta ytan. Snart upptäcker Ana mer än hon någonsin kunnat ana om sina egna begär, och allt det Grey gömmer för omvärlden ...


Mina tankar: Jag hade sett denna boken dyka upp här och var, men inte riktigt intresserat mig vad det var för något - hade ju dessutom fullt upp med att vara nybliven mamma och böcker var inte det som uppfylld mina tankar de där första månaderna med vår lilla tjej. Men när jag landat lite, så började jag inse hur populär boken verkligen blivit - ALLA pratade om den! Så trots att jag hade en hel hög med böcker som låg och väntade på mig, var jag bara tvungen att beställa hem denna och börja läsa. Hade trots boken stora populäritet läst flera omdömen som tyckte boken var dåligt skriven, saknade handling och var riktigt usel, så jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig när jag slog upp första sidan och började läsa. Jag förstår vad de menat med dålig handling, då boken består av många långa, beskrivande och ibland ganska grova sexscener, som gör att det inte finns plats någon utpräglad handling. Men samtidigt förväntar i alla fall inte jag mig massor av handling då jag väljer att läsa en erotisk bok! Men nog tycker jag boken faktiskt har handling, som är ganska underhållande, spännande och medryckande dessutom! Boken är dessutom väldigt lättläst så sidorna bara svischar förbi! Dock kan boken kännas lite småseg vissa stunder, med en del upprepningar och som sagt väldigt mycket sex. Men det beror lite på vad man förväntar sig! Jag gillar i alla fall den och läser just nu andra delen (Femtio nyanser av honom).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar