lördag 25 maj 2013

Eld - Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren

Boktitel: Eld
Författare: Mats Strandberg, Sara Bergmark Elfgren
Förlag: Rabén & Sjögren
Bandtyp: Kartonnage
Antal sidor: 633
Utgiven: 2012
Serie: Engelsfors-trilogin, bok 2 av 3
Genre: Fantasy, Ungdom/Unga Vuxna, Svensk skönlitteratur
Finns att köpa på: AdlibrisBokusCDON

Handling: De utvalda ska börja andra året på gymnasiet. Hela sommarlovet har de hållit andan i väntan på demonernas nästa drag. Men hotet kommer från ett håll de aldrig kunnat förutse.
Det blir alltmer uppenbart att något är väldigt, väldigt fel i Engelsfors. Det förflutna vävs ihop med nuet. De levande möter de döda. De utvalda knyts allt tätare till varandra och påminns återigen om att magi inte kan lindra olycklig kärlek eller laga krossade hjärtan.


Mina tankar: Jag blev ju väldigt förtjust i första delen i denna serien (Cirkeln) och kastade mig genast över del två som låg och väntade högst upp i min bokhög. Precis som första boken är denna en salig blandning av magi, häxor och demoner samtidigt som den är en klassisk ungdomsbok med kärleksbekymmer och tonårsproblem.

I del två får man fortsätta att följa de utvalda, som nu har lärt sig mer om sina krafter och sitt öde att rädda världen från undergång. Men tiden håller på att rinna ut och de måste lära sig att samarbeta trots sina olikheter, samtidigt som en mystisk sekt får fäste i Engelsfors och det kraftfulla Rådet bestämmer sig för att ställa dem inför rätta.

Med andra ord är denna boken ännu mer fullspäckad med spänning och action än första delen och något händer på varje sida av boken! Mitt "tonårsjag" hoppade av lycka igenom hela boken och utan att jag förstod riktigt vad som hänt så hade jag läst ut den! Nu väntar jag med spänning på den tredje delen Nyckeln, som kommer ut i november!


2 kommentarer:

  1. Jag har inte läst någon utav dom böckerna ännu. Men jag har båda böckerna hemma och det ska bli jätteroligt att läsa dom! :)

    SvaraRadera
  2. Hej! Jag har taggat dig till sommartaggen! http://bokkatten.blogg.se/2013/june/tag-sommarlasning.html#comment

    SvaraRadera