tisdag 27 augusti 2013

Det ska bli ett sant nöje att döda dig - Magdalena Graaf

Boktitel: Det ska bli ett sant nöje att döda dig 
Författare: Magdalena Graaf
Förlag: Lind & C:o
Bandtyp: Pocket
Antal sidor: 266
Utgiven: 2006
Genre: Självbiografi/biografi, Memoar
Finns att köpa på: AdlibrisBokusCDON, Ginza

Handling: I boken Det ska bli ett sant nöje att döda dig berättar Magdalena Graaf om det äktenskap som hon ingick som gravid nittonåring. Vad som till en början var ungdomlig familjelycka, med en omtänksam om än kriminellt belastad man, övergick snart i misshandel och fullständig terror. Magdalena Graaf skildrar trovärdigt och med den inlevelse som bara egna erfarenheter kan ge, hur hon till slut lär sig att leva med makens våldsamma raserianfall, trots att de utgör ett dödligt hot. Hon ber inte om medlidande, utan beskriver osentimentalt och rakryggat hur den unga Magdalena sakta bryts ner. Hon visar också vilken betydelse stödet från föräldrar och vänner haft för att ge historien ett lyckligt slut.

Mina tankar: Då jag skulle börjar läsa denna boken hade jag enbart bilden av Magdalena Graaf som en ytligt korkad tjej med stora bröst, som sjöng dåliga låtar tillsammans med systern Hannah på 90-talet. 
Tror att någon rekommendera denna boken för mig och jag kände att i brist på annat kunde jag ge den en chans trots allt. Men oj så fel jag kunde ha! I denna boken får man en helt annan bild av Magdalena Graaf. Hennes yttre är verkligen bara en fasad. Hon gifte sig och blev gravid i tidig ålder och levde i ett destruktivt förhållande med en väldigt farlig man. I boken får man följa hennes enorma kamp på ett väldigt avskalat och ärligt sätt. Boken är väldigt bra och efter att ha läst den var min bild av henne förändrad för alltid - vilken fighter! Nu har hon även gett ut boken Mitt perfekta liv, som handlar om den senare delen i hennes liv. Lite sugen på att läsa den också! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar