tisdag 13 augusti 2013

Rosengädda nästa! - Emma Hamberg

Boktitel: Rosengädda nästa!
Författare: Emma Hamberg
Förlag: Pocketförlaget
Bandtyp: Pocket
Antal sidor: 349
Utgiven: 2013
Serie: Rosengädda, bok 1 av 3
Genre: Svensk skönlitteratur, Samtidslitteratur
Finns att köpa på: AdlibrisBokusCDONGinza

Handling: Bror är en trettonårig frankofil som har oändligt många skivor med Serge Gainsbourg men inte en endaste vän. Brors föräldrar bråkar sammanbitet om nätterna. Det viskas om skilsmässa. Familjen är det enda han har, och den måste räddas! Bror iscensätter ett seglarläger som han sedan låtsas åka på. En hel månad ger han sina föräldrar, då de kan hitta tillbaka till varandra. Men frågan är vart Bror egentligen ska ta vägen den där månaden?
Tessan är en tjugonioårig kvinna som sitter fast i en dålig relation, andras skeva förväntningar av henne och sin nedlåtande mamma. Hon läser kokböcker som andra läser romaner, men ägnar sina dagar åt att servera pulvermos i en korvkiosk istället för att laga fantastiska rätter åt finsmakare. Hon vill något mer med sitt liv. Men hur ska det gå till?
Jane är en unik kvinna, en sextioårig excentrisk dam som hjälper små djur i nöd, men även lämnar dörren på glänt åt människor som kan behöva henne. Tack vare Janes magiska fingrar möts Tessan och Bror i hennes lilla hus mitt i stan.
Tillsammans ger de sig iväg till Rosengädda, en resa som kommer att förändra alla deras liv för evigt.

Mina tankar: Då jag aldrig tidigare läst något av Emma Hamberg, blev jag nyfiken när jag fick denna boken varmt rekommenderad för mig. Läste beskrivningen på baksidan och blev lite tveksam, men tänkte inte låta det stoppa mig, utan bestämde mig för att ändå ge den en chans. Började läsa och kände direkt -Vilken underbart härlig bok! - fick lite samma känsla som när jag började läsa Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann - båda böckerna är fyllda med humor, innehåller knasiga karaktärer och man ler hela vägen igenom! 

Denna boken är lättläst och enkelt skriven och den har en härlig känsla rakt igenom som gör att man vill läsa vidare! Den är som sagt rolig och lite knasig och galen, samtidigt som den är djup på en och samma gång. Miljö och personbeskrivningarna är väldigt bra och gör historien levande. En bok som man bli glad av att, läsa helt enkelt! Såg att det finns en fortsättning nu också som heter Larma, Släcka, Rädda i Rosengädda. Den bara måste jag läsa!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar