söndag 4 augusti 2013

Betvingade - Simona Ahrnstedt

Boktitel: Betvingade
Författare: Simona Ahrnstedt
Förlag: Ponto pocket
Bandtyp: Pocket
Antal sidor: 356
Utgiven: 2013
Genre: Historisk skönlitteratur, Romantik/Kärlek, Svensk skönlitteratur
Finns att köpa på: AdlibrisBokusCDON, Ginza

Handling: En påtvingad relation mer passionerad än de kunnat ana. Sverige 1349 - En medeltid som du aldrig mött den förut. En egensinnig kvinna - Illiana Henriksdotter. Hårt hållen och strängt fostrad. En intelligent ung kvinna av hög börd, skicklig på alla de örter som helar och dödar.
En ärrad krigare - Markus Järv. Räddad från död och tortyr som barn, traumatiserad och brutal som vuxen. Riddare och kungens närmaste man.
En passionerad resa - Olika som natt och dag, är Illiana och Markus bara överens om en sak: De vill inte ha med varandra att göra. Men ödet vill annorlunda och tillsammans tvingas de ut på en resa fylld av mod, återhållen åtrå och en livsfarlig fiende ur det förflutna.


Mina tankar: För något år sedan läste jag Simona Ahrnstedts debutroman Överenskommelser. Minns att jag tyckte den var någorlunda bra - absolut inte en av de bästa böcker jag läst och ingen bok som satte sig på minnet mer än för stunden, men jag gillade att den hade lite svensk historia som grund för handlingen och därför var detta en författare jag kunde tänka mig att läsa mer av.
Men sedan föll det lite i glömska och jag hade helt missat att författaren gett ut denna boken som heter Betvingade och ännu en som heter De skandalösa. Läste lite om dem på en blogg och bestämde mig för att sätta igång att läsa Betvingade. Insåg snabbt att detta vara en klassisk förutsägbar kärlekshistoria, dock i en lite osexig tidsepok. Men det där förutsägbara behöver vara något dåligt alla gånger - ibland är det väldigt skönt att läsa en bok som man vet exakt vart den ska leda. I detta fallet måste jag säga att jag inte tyckte det var speciellt positivt, utan det gjorde boken lite tråkig och seg. Men att den kändes så berodde inte enbart på den förutsägbara historien - boken känns nästan lite slarvigt skriven - karaktärerna och miljöerna blir aldrig riktigt levande, allt känns lite platt och jag fick aldrig någon riktig känsla för varken historien eller personerna i den. Fastnade aldrig i handlingen och kände inget större behov av att fortsätta läsa. Läste i alla fall ut den och jag blev faktiskt lite besviken då jag förväntat mig lite mer efter att ha läst Simona Ahrnstedts debut och såg även fram emot av att hennes tredje bok, men nu är jag osäkert om jag överhuvudtaget vill? Synd, men vem vet - jag kanske tycker den tredje boken är bättre än den här här!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar