tisdag 21 oktober 2014

Dag 01 – Bästa boken du läste förra året

Dags för första frågan i utmaningen 30 dagar med böcker och känner redan hur oerhört svåra dessa frågor kommer att bli att svara på!

Satt och kollade igenom vilka böcker jag skrivit om förra året här på bloggen och kom fram till att jag läste oerhört många bra böcker 2013. Det är riktigt svårt att välja bara en av dem, då jag läste en ordentlig blandning från olika genre, många av böckerna var väldigt olika och var bra på olika sätt. När de är så väldigt olika är det riktigt svårt att jämföra dem med varandra.  Men om jag ska gå på min första spontana tanke som dyker upp, så måste jag välja Divergent av Veronica Roth.


När jag läste Hungerspelen av Suzanne Collins året innan så var jag totalt fast i den fascinerade och spännande värld som var något helt nytt. Jag kunde knappt lägga ifrån mig boken, inte ens för några minuter och trodde inte att jag skulle hitta samma känsla i en annan bok så snabbt efteråt. Men samma sak hände mig faktiskt när jag slog upp Divergent. Jag kunde inte få nog och innan jag visste ordet av det hade jag läst ut både den och andra delen i trilogin och gick runt och längtade efter att den tredje och avslutande delen skulle komma på svenska.

Vilken var den bästa boken du läste förra året? 


6 kommentarer:

 1. Denna har jag på läsplattan och varje gång jag ser någon skriva om den så blir jag otroligt sugen. Sedan glömmer jag bort den. Igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, det blir lätt så! Jag har flera såna böcker som jag verkligen vill läsa, men det blir aldrig riktigt av!

   Radera
 2. har fortfarande inte lyckats med konststycket att läsa denna trots alla som hyllar den, men det blir väl så småningom.
  Blir sugen att haka på denna utmaning jag också, verkar perfekt att ta till när bloggtorkan kommer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, läs den! Och tycker absolut att du ska hänga på denna utmaningen!

   Radera
 3. Kul att du också hakar på :-)
  Jag gillade faktiskt Divergent bättre än Hungerspelen. Men ännu bättre var filmen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tyckte det var en rolig utmaning!
   Ahh, ja båda är ju väldigt bra!

   Radera