onsdag 22 oktober 2014

Dag 02 – En bok som du har läst mer än tre gånger

Mitt spontana svar var INGEN. För först kunde jag inte komma på en enda bok som jag skulle ha läst mer än tre gånger. Visst har jag läst om en del böcker som jag tyckt om, men aldrig så det har blivit att jag läst dem fler än två gånger. Inte i vuxen ålder i alla fall...

Men sen började jag tveka och tog jag en tur i bokhyllorna och hittade faktiskt en bok som jag nästan glömt bort - Mannen som kunde tala med hästar av Nicholas Evans. Det var min absoluta favoritbok när jag var en hästtokig tjej i tidiga tonåren. Jag minns att jag kände mig som jag satt fast lite mitt emellan barn/ungdomsböcker och böcker för vuxna och visste inte riktigt vilket ben jag skulle stå på. Då blev denna boken lite som min trygga punkt, som jag återkom till med jämna mellanrum. Så det blev det att jag läste den tre eller fyra gånger om jag minns rätt. Idag vet jag dock att man kan läsa precis vad man vill och att man faktiskt kan läsa "ungdomsböcker" trots att man är över 30... ;)

Har du någon bok som du läst mer än tre gånger?

4 kommentarer:

  1. En Ö I Havet har jag läst säkert en 5-6 gånger brukar ta fram dem då och då och läsa om dom

    SvaraRadera
  2. Visst är det skönt när man kommer till insikt om att de där åldersindelningarna inte är absoluta och man får inget straff om man läser sådana som har "fel" ålder :)

    SvaraRadera