söndag 26 oktober 2014

Dag 03 – Din favoritserie

Jag vet att det finns lite delade meningar om vad som räknas som en bokserie. Det är ju väldigt populärt med trilogier och det känns som de flesta böckerna kommer i "tre-pack" numera. Men kan de verkligen räknas som en serie?

Jag har i alla fall inte läst så många "riktiga" serier där böckerna fortsätta att komma ut år efter år. Samtidigt mycket jag det är väldigt skönt att när man hittar en riktigt bra bok, där man tycker om miljöerna, har förälskat sig i karaktärerna och blivit förtjust i författarens stil att skriva på, att det då finns fler böcker i samma serie som gör att historien inte tar slut så snabbt. Därför tycker jag att trilogier är så himla bra, de är precis lagom!

Så om jag nu ska räkna in trilogierna till bokserierna gällande denna frågan, så blir det lite mer att välja på! Men det är absolut inte något som gör frågan enklare att svara på, det finns ju väldigt mycket bra böcker och det är dessutom svårt att jämför olika bokgenrer mot varandra!

Bara så här rakt upp och ner kommer jag att tänka på flera bra serier - Stieg Larssons Milleniumserie var en stor favorit för mig när de släpptes och är en riktigt bra deckartrilogi. Nora Roberts har släppt många mysiga serier om man gillar romantik t.ex. I nöd och Lust-serien vars tema är bröllop Inom mina favoritgenrer science fiction och fantasy har jag många favoriter b.l.a. Marie Lus böcker i Legend-serien som jag precis läst de två första böcker i, Veronica Roths böcker i Divergent-serien och Suzanne Collins böcker om Hungerspelen.

Men om jag nu ska välja bara en bokserie som ska vara min favorit, så väljer jag Henrik Larssons böcker om Blodsarvet. Detta är något så unikt som en svensk fantasyserie som är skriven på ett väldigt levande och fängslande sätt!


Vilken är din favorit bokserie?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar