måndag 27 oktober 2014

Dag 04 – Favoritbok i din favoritserie


Eftersom jag i förra inlägget valde Henrik Larsson böcker om Blodsarvet till min favorit bokserie, så är det en självklarhet för mig att välja den första boken Krigarhjärta i den serien till min favoritbok i min favoritserie. 

Jag upptäckte denna boken (och denna författaren) 2010 och hade då inte läst så mycket fantasy tidigare. Men det var en genre jag var väldigt nyfiken på och det tog inte många sidor innan jag var fast. Det är något väldigt speciellt med Henrik Larssons sätt att skriva - allt känns så levande, som om man kände karaktärerna personligen och var med där i deras värld! Det är ett bra flyt i boken, spänningen är på topp hela tiden och handlingen är långt ifrån förutsägbar - vad som helt kan verkligen hända! Min känsla efter att ha läst boken var bara att jag ville har mer, mer och ännu mer! De två andra böckerna i serien, Isöhäxan och Profetens Tid, håller också samma höga klass!  

Vill ni läsa några riktigt bra böcker, så läs dessa!

"9-årige Eriks liv tar en dramatisk vändning när den lilla by han lever i skövlas av ett krigarfölje. Han  blir tillfångatagen och förs som slav till ett stenbrott i det främmande och varma Söderland.    Åren går och Erik växer sig allt starkare. Långsamt börjar han förstå att han inte bara är en vanlig bondpojke, utan att ödet har något mer i beredskap för honom...   "Krigarhjärta" är den första delen i "Blodsarvet" - en ny storslagen (svensk!) fantasytrilogi av debutanten Henrik Larsson. En oerhört stark och driven roman som har allt: gastkramande spänning, kärlek och svek. Och i centrum en bondpojkes upptäckt om vem han verkligen är.   Henrik Larsson trollbinder läsaren med suggestiva, ibland våldsamma scener. Det här är en roman för alla äventyrslystna från 15 år och uppåt, och kan jämföras med de riktigt stora i fantasygenren. En svensk motsvarighet till "Sagan om klanen Otori" av Lian Hearn, men med nordiska förtecken!"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar