lördag 4 oktober 2014

Främlingen vid havet - Nora Roberts


Boktitel: Främlingen vid havet
Originaltitel: Whiskey Beach
Författare: Nora Roberts
Översättning: Tove Janson Borglund
Förlag: Bonnier Pocket
Bandtyp: Pocket
Antal sidor: 431
Utgiven: 2014
Genre: Deckare/Kriminalroman, Romantik/Kärlek, Utländsk skönlitteratur
Finns att köpa på: AdlibrisBokusCDON

Handling: Eli Landon är en framgångsrik brottsmålsadvokat som förlorar allt då han blir anklagad för att ha mördat sin fru. Han var mitt i en bitter skilsmässa när han hittar sin fru död i deras hem. Han blir genast den huvudmisstänkte men trots intensiva efterförskningar så hittar inte polisen några bevis mot honom. Men all uppmärksamhet kring fallet gör att Eli förlorar jobbet och de flesta av sina vänner i Boston. Så han flyttar till det lilla samhället Whiskey Beach. Där har hans släkt ett stort hus vid havet. Här träffar han den levnadsglada och vackra Abra Walsh. Hon sköter om släktens hus och är en varmhjärtat kvinna som Eli vågar anförtro sig åt. Tillsammans försöker de lösa gåtan vem som mördade Lindsey, för att på så sätt rentvå Eli. Men snart förstår de också att huset vid havet har egna väl bevarade hemligheter...

Mina tankar: För ett tag sedan hade jag en riktigt tung läsperiod - det var inga böcker som lockade och jag kom inte igång att läsa hur jag än försökte! Då tyckte jag det var dags för en bok av Nora Roberts som är min "trygga" författare som jag alltid återkommer till med jämna mellanrum. Jag tyckte det var dags för en bok som gav lagom med underhållning och som inte kräver så mycket av läsaren, som är förutsägbar, spännande och romantisk på samma gång - detta är just en sån bok!

De som har läst Nora Roberts böcker tidigare vet att de alltid följer ett visst mönster, bl.a. är hennes huvudkaraktär nästan alltid en stark, vacker och självständig kvinna. Så jag måste erkänna att jag blev lite förvånad då jag slog upp denna boken och upptäckte att huvudkaraktären är en man! Såklart finns det med en karaktär i boken som är en vacker, stark och självständig kvinna med mycket skinn på näsan och det är fortfarande ganska tydligt att författaren till boken är en kvinna. Men det var ändå en liten annan känsla i boken än vad det brukar vara, vilket jag gillade! Annars gav den mig precis den portionen med spänning, romantik och förutsägbarhet som jag ville ha och dessutom fick den mig att komma ur min svacka och komma igång med min läsning igen. 

Gillar ni Nora Roberts och det är precis detta ni är ute efter så kan jag absolut rekommendera denna boken!


2 kommentarer:

  1. Nora Roberts är en av mina favoritförfattare, så den här måste jag läsa :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är något speciellt med hennes böcker som gör att man alltid återkommer! Tycker absolut att du ska läsa den :)

      Radera