måndag 17 november 2014

Dag 08 – Den mest överskattade boken

Det här var faktiskt ingen fråga jag ens behövde fundera på. Femtio-nyanser-trilogin tar utan tvekan hem platsen som de mest överskattade böckerna enligt mig!

Jag erkänner att jag blev förtjust i första boken när jag läste den. Den andra boken gick däremot lite segare även om jag tyckte den hade lite mer handling än den första. Men den tredje boken fick jag tvinga mig igenom och funderade flera gånger på att ge upp. Vid det laget hade karaktärerna börjat gå mig ordentligt på nerverna och jag störde mig på avsaknaden av vettig handling.

Ju mer distans jag får till böckerna och ju mer andra tokhyllar dem, desto mer retar jag mig på dem. Jaja, jag vet att det är erotiska böcker och att man inte ska förvänta sig såna saker som intressanta och komplexa karaktärer och en meningsfull handling. Jag kan också absolut förstå att folk tycker det är pirrigt och spännande att läsa dessa böcker, det tyckte jag också till en början. Det jag dock inte förstår är att man tycker de är de bästa böckerna man någonsin har läst. Böckerna är faktiskt inte speciellt bra skrivna och de är inte så unika som folk verkar tro. Det finns massor av böckerna inom denna genren, men dessa böckerna har väl gjort det lite mer och okej och lite mindre pinsamt att läsa denna sortens böcker bara!

Vilken tycker du är den mest överskattade boken?

1 kommentar:

  1. Svårt att välja en Slottet av Kafka och Tjänstekvinnans son av Strindberg måste dela platsen

    SvaraRadera