måndag 24 november 2014

Dag 09 – En bok som du inte trodde att du skulle gilla men som du älskade

Hundraåringen som gick ut genom fönstret och försvann är just en sån där bok som jag inte alls trodde jag skulle gilla, men som jag verkligen älskade!

När boken släpptes på pocket, så toppade den varenda topplista vecka efter vecka. Alla överallt pratade om den och den var omåttligt populär. Jag minns väldigt väl att jag vid flera tillfällen läste om boken eller stod där i bokhandeln och vände och vred på boken, men jag förstod inte charmen! Varför skulle jag vilja läsa om en gammal gubbe som en dag kände för att kliva ut genom sitt fönster på ålderdomshemmet? Det kändes faktiskt inte det minsta intressant att läsa om.

Men just vid det här tillfället studerade jag och såklart fick vi i uppgift att läsa just den här boken. Jag minns hur jag suckade och beklagade mig. Jag var inte det minsta road över att jag skulle bli tvungen att läsa den här boken istället för hela den hög med böcker som jag så mycket hellre ville läsa. 

Men jag hade inget val, så jag satte igång. Jag kommer ihåg att jag väldigt snabbt blev trollbunden av den oväntade handlingen. Den var inte alls som jag föreställt mig, utan den var totalt knäpp, galen och väldigt väldigt rolig! Plötsligt läste jag varje sekund jag hade över och som jag skrattade. Tror faktiskt inte att jag skrattat så när jag läst en bok tidigare. Huvudkaraktären Allan hamnar i de mest absurda, knasiga och konstiga situationer som man kan tänka sig.

Efter att jag läst ut boken blev jag tvungen att erkänna för alla dem som hade hört på min klagan tidigare, att jag verkligen hade älskat boken! Så sådär kan det gå när man har förutfattade meningar om en bok!

Vilken bok trodde inte du att du skulle gilla, men som du sedan älskade efter att du läst den?

1 kommentar: