söndag 23 november 2014

Kanske är det allt du behöver veta - E. Lockhart

Boktitel: Kanske är det allt du behöver veta
Författare: E. Lockhart
Översättning: Carina Jansson
Förlag: Lavender Lit (Tack för recensionsexemplaret av denna bok!)
Bandtyp: Inbunden
Antal sidor: 258
Utgiven: 2014
Genre: SamtidslitteraturUngdom/Unga vuxna, Utländsk skönlitteratur.
Finns att köpa på: AdlibrisBokusCDON

Handling: Sjuttonåriga Cadence Sinclair Eastmans berättelse tar sin början före den femtonde sommaren. Somrarna tillbringar den förmögna familjen Sinclair på sin privatägda ö utanför kusten vid Massachusetts. Cadence älskar tillvaron på ön och framförallt älskar hon Lögnarna, som familjen kallar den sammansvetsade kvartetten bestående av Cadence, hennes kusiner Johnny och Mirren och Gat. Gat, Cadences stora kärlek.
Den femtonde sommaren händer något. Något som hon absolut inte kan minnas och som ingen vill berätta för henne. Händelsen gör sig dock ständigt påmind i form av en fruktansvärt smärtsam, kronisk huvudvärk som hon måste medicineras för. Men vad var det egentligen som hände?
Läs den. Och om någon frågar hur den slutar LJUG.


Mina tankar: Jag läste ut denna boken för några dagar sedan och har sedan dess funderat på vad jag ska skriva om den här på bloggen. Det är inte så lätt och jag känner mig lite tom på ord att beskriva den med, i alla fall utan att avslöja för mycket. Detta är typiskt en sån bok som man inte ska berätta något om för andra och man ska läsa helt utan att veta något om den - då blir den som allra allra bäst! 

Jag blev verkligen förtjust i denna boken, den har en annorlunda och lite förtrollande känsla. Miljöerna och karaktärerna gör historien lite extra intressant. Den är lättläst och sidorna bara susar förbi i ett högt tempo. Medan jag läste så kände jag hela tiden är det något i historien som kändes märkligt, det var något som inte stämde! Detta gjorde att jag knappt kunde lägga boken ifrån mig och läste den i stort sett i ett svep. 

Jag vill inte skriva mer om boken, men jag kan absolut rekommendera er att läsa den och väljer att avslutar min recension precis som bokförlaget - Läs den. Och om någon frågar hur den slutar LJUG! 


2 kommentarer:

  1. Åh alla dessa hemlighetsfulla recensioner av boken får mig bra sugen på att läsa den :P Kanske nästa inköp? :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hehe, ja det var allt det här hemlighetsmakeriet som fick mig att läsa den, men den är värd att läsa :)

      Radera