måndag 14 januari 2013

Femtio nyanser av mörker - E L James


Boktitel: Femtio nyanser av mörker
Originaltitel: Fifty shades darker
Författare: E L James
Översättning: Patrik Hammarsten
Förlag: Norstedts
Bandtyp: Danskt band
Antal sidor: 538
Utgiven: 2012
Serie: Femtio nyanser - bok 2 av 3 / Fifty shades trilogy
Genre: Erotisk skönlitteratur, Romantik/Kärlek, Utländsk skönlittertur
Finns att köpa på: AdlibrisCDONBokus


Handling: Bortskrämd av de mörka hemligheter som den vackre, men plågade, Christian Grey bär på har Anastasia Steele lämnat honom. Hon har nyligen tagit sin universitetsexamen och fått praktikplats på ett bokförlag i Seattle. Men Christian upptar oavbrutet hennes tankar. När han vill träffa henne igen kan Ana inte neka honom, och äntligen får hon veta mer om det mörka förflutna som har gjort honom så driven, kontrollerande och krävande. Men medan Christian brottas med sina inre demoner måste Ana ta ett av de viktigaste besluten hon någonsin ställts inför? 

Mina tankar: Direkt efter att jag läst den första boken i denna serien, Femtio nyanser av honom (mina tankar om den kan du läsa om här) låg bok nummer två och väntade på mig. Det finns ju inget värre än att börja läsa en bokserie och inte kunna börja på nästa bok direkt, så hade beställt hem både bok två och tre redan efter att jag läst några kapitel ur den första.


Precis som första boken så är detta en romantisk bok med många erotiska inslag. I första boken fokuseras det väldigt mycket på sex, medan i denna boken känns det som författaren satsat lite mer på romantik, spänning och lite mer handling överlag. Men läste man första boken enbart för att ta del av alla svindlande sexscener, så blir man inte besviken - de finns även här, även om det inte känns som de är lika många. Precis som första boken är denna också lättläst, underhållande och kräver inte speciellt mycket eftertanke - sidorna bara rullar på medan man läser. Jag gillar att det nu händer lite mer som för handlingen framåt och att den inte känns lika tjatig som första boken gjorde stundtals. 

Absolut läsvärd om man gillade ettan! 1 kommentar:

  1. Femti nyanser av grått - film 2017
    her : Torrentmovie.biz
    .
    BY : uTorrent™, Oficial Fr/no/europe Film Complet...

    SvaraRadera