fredag 30 augusti 2013

Bokbloggsjerka 30 augusti – 2 september

jerka11Har läst Annikas litteratur- och Kulturblogg ett tag och tänkte att jag också skulle ta del av henne bokbloggsjerka som så många andra bokbloggare gör.

Vad är då det? Jo, bokbloggsjerkan går ut på att man ska hitta till nya bokbloggar. Varje fredag till måndag ställer Annika en ny fråga på sin blogg. Man svarar på frågan på sin bokblogg och skriver in urlen till sitt inlägg i kommentarsfältet på inlägget i hennes blogg. Sen kikar man runt hos alla andra som svarat på frågan och lämnar en liten kommentar! Enkelt och roligt sätt att hitta nya bloggar på!

Denna veckan ställer hon frågan:  Vilken bok/vilka böcker längtar du mest av allt efter just nu? 


Åhh, det finns ju massor av böcker som jag vill läsa och längtar efter, men så lite tid som småbarnsmamma och läsa dem på. Men jag längtar verkligen efter att få sätta mig ner i lugn och ro och läsa Justin Cronins bok De första tolv, som är uppföljningen på boken Flickan från ingenstans. Jag älskade den första boken, men det är en sån bok som man behöver lugn och ro att sitta och läsa, annars känns den bara rörig och det blir svårt att hänga med.
En annan bok som jag verkligen vill läsa är nyutgåvan av Stephen Kings bok Pestens Tid. Den ligger och väntar på mig på sängbordet och jag har redan läst flera kapitel, men sen slutade jag då jag snabbt insåg att detta också var en sådan bok som man måste ha tid och koncentration för att läsa. 
Något jag också längtar väldigt mycket efter det är att Henrik Larsson ska släppa nya böcker. Han har gett ut en Fantasyserie som innehåller böckerna Krigarhjärta, Isöhäxan och Profetens tid och jag fullständigt älskar han sätt att skriva på! Än så länge verkar det dock inte vara några nya böcker på gång, men jag väntar med spänning! 
Vi också väldigt gärna läsa Jonas Gardells tre böcker Torka aldrig tårar utan handskar. Vet faktiskt inte varför jag inte klickat hem dem och läst den redan, för jag har velat läsa dem länge nu - men det är nog dags att göra det nu! 

27 kommentarer:

 1. Börjar bli dags för mig också att ta tag i "Torka aldrig tårar...", jag läste bara ettan i vintras.

  SvaraRadera
 2. Gardells serie vill jag också läsa!

  SvaraRadera
 3. Gardells serie är riktigt bra och rörande :)

  SvaraRadera
 4. Ja, alla säger att det är såna böcker man bara måste läsa! Dags att beställa hem dem!

  SvaraRadera
 5. Vill läsa De första tolv också, måste bara läsa ut första boken först. Känns som tiden aldrig finns där bara..

  SvaraRadera
 6. Har precis läst Krigarhjärta, så jag har två delar till framför mig innan jag behöver vänta på fler ;-)

  SvaraRadera
 7. Åh, ännu en trevlig bokblogg att läsa och följa! Det är ännu en bra grej med jerkan, man hittar så mycket fina bokbloggar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är riktigt skoj! Jag har varit inne och kikat på flera av bloggarna tidigare, men inte själv varit med, men nu var det dags :)

   Radera
 8. Gardells böcker tycker jag verkligen att du ska läsa, de är både välskrivna och viktiga! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag ska göra det! Är mer motiverad än någonsin nu!

   Radera
 9. Missat att det kommit en nyutgåva av Pestens tid. En av mina favoritböcker någonsin. Kommer ju en nyöversatt King i höst, som jag inte läst. Får se om det finns tid, handlar ju om JFK-mordet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ohh, låter intressant det med! Jag är lite sugen på hans bok "Under kupolen" också, då jag precis sett lite på Tv-serien "Under the dome" som bygger på den boken.

   Radera
 10. De första tolv får jag nog försöka läsa någon gång när jag har långledigt, gärna då på våren/hösten så det är lite mörkare och dystrare ute :)

  SvaraRadera
 11. Jag lånade hem och påbörjade De första tolv men jag lämnade tillbaka den oläst. Jag hade helt enkelt inte nog med tid just då för att sätta mig in i den ordentligt. Tänker dock låna hem den igen när tiden är den rätta.

  Välkommen till jerkan förresten :-)

  SvaraRadera
 12. Gardell böcker är ett måste - sorgligt, gripande och välskrivet! Jag ser fram emot del tre!

  SvaraRadera
 13. En till med dåligt lässamvete. Jag har bestämt mig för att inte önska mig något förrän jag läst ut allt oläst. Men det är inte första gången jag säger det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Brukar också tänka så, men det fungerar aldrig för mig :-P

   Radera
 14. Gardells serie är verkligen att rekommendera.

  SvaraRadera
 15. Jag läste också första Gardell-boken, och gillade mycket, men sedan har det inte blivit att jag har tagit itu med övriga två. Skärpning på det!

  SvaraRadera
 16. Jag har faktiskt inte läst Torka aldrig tårar utan handskar... Men jag ska göra det, förhoppningsvis snart :)

  SvaraRadera
 17. Gardells trilogi är så läsvärd och så berörande! Rekommenderar dem verkligen!

  SvaraRadera
 18. Har, som en del andra verkar det som, inte kommit längre än första boken i Gardells trilogi, men vill absolut läsa de sista två. Första var verkligen bra, rörande och lite hemskt!

  SvaraRadera
 19. Pestens tid har jag läst, för massor av år sedan, den var bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den verkar väldigt bra! Krävs lite tid att läsa den bara!

   Radera