fredag 30 augusti 2013

Mitt perfekta liv - Magdalena Graaf

Boktitel: Mitt perfekta liv
Författare: Magdalena Graaf
Förlag: Lind & C:o
Bandtyp: Inbunden
Antal sidor: 223
Utgiven: 2013
Genre: Självbiografi/Biografi, Memoar
Finns att köpa på: AdlibrisBokusCDONGinza

Handling: Får man erkänna att det är tråkigt att leka med sina barn? Ja, tydligen.
Att läsa Mitt perfekta liv är som att ta en kaffe med sin bästis - personligt, hämningslöst och fruktansvärt roligt. Magdalena Graafs nya bok är fylld av smärtsamt igenkännande läsning om fasadmorsor, bristande sexlust och den tröstlösa kampen mot kråksparkar och manchesterbröst. Men den handlar också om livets små lyckostunder, när man överlevt såväl skilsmässa som hjärnblödning och barnen och den nya kärleken får tillvaron att kännas ljus igen.
Mitt perfekta liv är både rolig och allvarlig, tankeväckande och knäpp. Magdalena bjuder bland mycket annat på dråpliga och intressanta erfarenheter om frireligiösa mödrar och moderna familjebildningar, och berättar även om hur man förpestar tillvaron för en busschaufför som försökt döda ens hund.
Budskapet är tydligt: Alla ni kvinnor som brottas med dåligt samvete över att inte lyckas hålla reda på varenda fotbollsträning, göra näringsrika matsäckar och samtidigt hålla sig i trim och vara eldiga älskarinnor - ni duger hur bra som helst ändå. Ingen jävel är perfekt.

Mina tankar: Jag skrev om Magdalena Graafs första bok Det ska bli ett sant nöje att döda dig bara härom dagen. Efter det blev jag riktigt sugen på att läsa hennes andra bok - sagt och gjort, jag lånade hem boken igår och medan lilltjejen sov middag läste jag halva boken - resten läste jag klart på kvällen. Så som ni förstår är det ingen lång bok med massor av innehåll utan den består av små historier från Magdalena Graafs senare liv, olika ämnen som hon skriver om (barnuppfostran, vänskap, åldrande och hårväxt o.s.v) och detta blandat med  privata foton och små lustiga listor på olika saker. Den är lättläst, utläst på bara några få timmar. Förväntar man sig en direkt uppföljare på hennes första bok så kanske man blir besviken, detta är en mer lättsam, rolig och charmig bok som bara skrapar lite på ytan till hennes senare liv. Men man känner igen Magdalenas härliga och personliga sätt att skriva och uttrycka sig även i denna boken och igenkänningsfaktorn är hög. Jag gillade boken och när jag läst klart surfade jag in på Magdalena Graafs blogg som jag garanterat kommer fortsätta att följa. För det var just det som var det negativa, att den var så kort, ville ha mer... Inga kommentarer:

Skicka en kommentar