söndag 8 september 2013

Bokbloggsjerka 6 – 9 september

jerka11Då har det blivit dags för Annikas Bokbloggsjerka igen och jag hänger på även denna veckan! Denna gången ställer hon frågan: 


Vad skulle du göra om du plötsligt blev fem miljoner kronor rikare?

Egentligen borde det var en superenkel fråga att svara på, för vem har inte drömt att vinna en massa miljoner och gör allt det där man alltid drömt om?! Men när man börja fundera så finns det så mycket man vill göra, så många saker man vill köpa, så många platser man vill se och många hål att stoppa pengar i, så det är kanske inte så enkelt som man först tror! 

Men ju mer jag funderar så kommer jag fram till att det jag önskar mig allra mest är ett hus - huset jag alltid drömt om! Jag skulle få det där stora nya köket jag alltid önskat mig med en stor köksö, massor av stora ytor och all utrustning man kan tänka sig! Kanske blir det en pool i trädgården med tillhörande relaxavdelning och ett biorum i källaren där mitt stora elektronikintresse skulle få frodas. 

Finns mitt stora läs-, bok- och skrivintresse med någonstans i en här drömmen? Ja, självklart - huset skulle givetvis ha det där stora arbetsrummet/biblioteket med massor av böcker i bokhyllorna, öppen spis och en mysig läshörna där jag skulle sitta och drömma mig bort i böckernas värld och kanske just där skulle jag ta tag i mina drömmar om att skriva på allvar...?

12 kommentarer:

 1. Ett hus är vad jag skulle köpa mig med fast lite annorlunda än ditt tror jag :)

  SvaraRadera
 2. Ett drömhus är en bra idé. Själv är jag lite för bekväm för att vilja sköta om ett helt hus, så jag skrev med lägenhet i min lista :)

  SvaraRadera
 3. Att fixa till ett drömboende är tydligen de flestas val.

  SvaraRadera
 4. Jag vill också bo i ett stort hus! Att det ät jobbigt att städa och sköta är ju inget man behöver tänka på när man dagdrömmer ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, precis ;) Sånt finns inte när man drömmer sig bort!

   Radera
 5. Det låter som ett riktigt drömhus! En bra sak att lägga sina fem miljoner på :D

  SvaraRadera
 6. Drömhuset i all ära, men om du som jag går i författardrömmar så skall du få ett tips.
  Tyvärr så är det många som blandar ihop just heminredning med författarskap. Många tror att man måste ha den perfekta miljön för att fixa den perfekta romanen men det är fel.
  Hur ser det ut i verkligheten, vi skall ta några svenska giganter. August Strindberg satt i sin skrivarlya på Kymmendö och skrev bland annat Hemsöborna, skrivarlyan lär vara ett litet ruckel. Ivar LO Johansson satt i en skabbig etta på Söder utan moderna bekvämligheter. Vilhem Moberg har jag hört genom kontakter att han var helt odräglig när han gick in i sitt skrivande, låste in sig i ett rum iklädd skitiga kläder och gummistövlar som han även sov i mellan kapitlen.
  Sen har vi alla engelska författare som säkert frusit i en kall fuktig miljö. Själv har jag skrivit lite över en halv bok,( ligger ett utdrag länkat ovanför min header) jag river undan pizzakartongerna från tangentbordet och skriver.
  Har du en ide så kör, om det blir bra har att göra med din egen envishet och din ide. Tapeter och möbler har tyvärr ingen betydelse. Varför inte börja i morgon? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag inte inte tänkt på det, på det viset innan... Men du har nog rätt, det är lätt att blanda ihop det där! Tror egentligen det är lugnet jag söker,lugnet och tiden att skriva, men samtidigt skapas idéerna alltid när det är full rulle, så du har rätt - jag borde bara sätta mig ner och börja skriva! Det tål att tänkas på...

   Radera
 7. Fem miljoner kan ge en fin guldkant på livet!

  SvaraRadera
 8. Precis som Helena är jag för bekväm för att ha ett hus, men det är klart... om man är rik kan man ju hyra hjälp för allt :)

  SvaraRadera
 9. Åh, låter riktigt mysigt det där biblioteket/arbetsrummet! :)

  SvaraRadera
 10. Ett trevligt bibliotek med skrivbord i skulle nog också vara något att satsa på :)

  SvaraRadera