måndag 16 september 2013

Kärleken passerade här en gång - Peo Bengtsson

Boktitel: Kärleken passerade här en gång
Författare: Peo Bengtsson
Förlag: Damms förlag
Bandtyp: Inbunden
Antal sidor: 287
Utgiven: 2013
Genre: Svensk skönlitteratur, Kärlek
Finns att köpa på: AdlibrisBokusCDON

Handling: Samuels tillvaro rämnar när Johanna avslöjar att hon träffat en ny man. Medan hon snabbt går vidare in i sitt nya förhållande, står Samuel kvar i spillrorna av det liv han trodde skulle vara för evigt. Och hur blir det med barnen?
Samuel försöker orientera sig i en obekant värld, där han är pappa ena veckan och nästa vecka... vadå? Och var är vännerna? Theodor finns där, men deras vänskap är bräcklig. Vad återstår när kärleken har passerat? 

Mina tankar: Fick nyligen denna boken skickat till mig från Booked och var riktigt nyfiken på att sätta igång att läsa, detta trots att jag inte hade hört talas om Peo Bengtsson tidigare. Men jag hade läst handlingen och fastnade sedan för meningen "En modern kärleksroman" på framsidan. För visst är det lite förlegat att tror att kärlek bara betyder att livet blir en dans på rosor och att man lever lyckliga i alla sina dagar - så som man ofta får det förmedlat till sig i en klassisk "kärleksroman". I det riktigt livet kommer många bulor på vägen, några större än andra och några förhållanden överlever och andra inte...

Denna boken handlar om en skilsmässa och livet där mitt i detta känslomässiga kaos som uppstår och allt det där praktiska som plötsligt måste lösa - hur gör vi med barnen? var ska vi bo? hur löser vi ekonomin? Men även om livet strax efteråt - vem är man när allt är över? hur går livet vidare nu? Och om en otrolig vänskap som överstigit många hinder på vägen. Man får också en inblick i allt från det där första ögonkastet, från den första förälskelsen, genom livet fram tills allt gick snett. 

Jag gillade den här boken, kanske just för att skilsmässa/separation är något som de flesta har råkat ut för eller kommer att råka ut för i någon form, någon gång i livet. Peo Bengtsson skriver om det på ett ganska avskalat och trovärdigt sätt, som gör att man bara vill läsa vidare. Absolut en läsvärd bok, trots att den tog slut lite för snabbt...2 kommentarer:

  1. Jag gillade det manliga perspektivet av historien, inte ofta man ser det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, samma här! Lite annorlunda och intressant perspektiv!

      Radera