tisdag 18 juli 2017

The Selection 2 Eliten och The Selection 3 Den utvalda - Kiera Cass

Boktitel: The Selection 2 Eliten
Originaltitel: The Elite
Författare: Keira Cass
Översättning: Carina Jansson
Förlag: B Wahlströms
Bandtyp: Pocket
Antal sidor: 295
Utgiven: 2017
Serie: The Selection, del 2 av 5
Genre: Fantasy, Kärlek/Romantik, Ungdom/Unga vuxna, Utländsk skönlitteratur.
Finns att köpa på: AdlibrisBokusCDON

Handling: Av de trettiofem deltagarna i Urvalet återstår nu bara sex, Eliten. Endast en kan stå som segrare, och mycket står på spel. Den som lyckas vinna prins Maxons hjärta får förutom sin drömprins ett liv i överflöd i det kungliga palatset. Men America är inte helt säker på sina känslor. När hon är med Maxon känns det så pirrigt, så bra, så rätt. Men varje gång hon ser Aspen kommer minnen av deras kärlek tillbaka. Samtidigt blir rebellattackerna mot slottet mer och mer brutala. Kommer de beröva America på alla utsikter till ett lyckligt slut?


Boktitel: The Selection 3 Den utvalda
Originaltitel: The One 
Författare: Keira Cass
Översättning: Carina Jansson
Förlag: B Wahlströms
Bandtyp: Inbunden
Antal sidor: 289
Utgiven: 2017
Serie: The Selection, del 3 av 5
Genre: Fantasy, Kärlek/Romantik, Ungdom/Unga vuxna, Utländsk skönlitteratur.
Finns att köpa på: AdlibrisBokusCDON

Handling: America hade aldrig kunnat föreställa sig att det gick att finna äkta kärlek i en tävling som Urvalet. Men hennes känslor för Maxon har växt sig starka och konkurrensen är tuff, så med bara några veckor kvar innan allt avgörs måste hon jobba hårdare än aldrig förr för att vinna. Mot tävlingens slut intensifieras också trycket utifrån. Rebellernas attacker blir blodigare och brutalare, och America som egentligen står på rebellernas sida måste dölja sina sympatier. Hennes enda chans att verkligen förändra kungariket i grunden är att vinna tävlingen och tronen, och hoppas på att även Maxon har mod nog att stå upp för vad som är rätt.

Mina tankar: Dessa två böckerna är de andra och tredje boken (av 5) i serien The Selection av Keira Cass. Läste nyligen den första boken The Selection 1 Cermonin i serien och blev förtjust i konceptet att blanda The Bachelor med ett dystopiskt samhälle. En lite annorlunda och tokig blandning. Men när jag började läsa den andra boken var jag inte längre lika exalterad av berättelsen. Jag upplevde boken och handlingen segare än den första och det kändes väldigt mycket som en transportsträcka till nästa bok. Jag blev faktiskt lite irriterad på att berättelsen inte utvecklades och på Americas ständiga velande.

När jag började läsa den tredje boken förväntade jag mig lite mer tempo, ville att transportsträckan skulle ta slut.  I första delen av boken fortsätter det lite händelselösa tempot, men en bit in i boken började äntligen saker att hända och jag kunde istället inte lägga ifrån mig boken.

För att sammanfatta det, så håller bok två och tre i serien inte samma klass som den första boken. Men tycker trots det att de fortfarande är läsvärda och underhållande. Jag kommer fortsätta att läsa återstående böcker i serien, för jag vill gärna veta fortsättningen...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar